Известие

Collapse
No announcement yet.

Сутрешен проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сутрешен проблем

Колеги имам изключително дразнещ проблем с Алфа-та 145 (1.4 Т.Спарк) Понеже живея на улица с голям наклон и се налага да тръгвам сутрин като изкачвам баира. Проблема е следният. Когато колата е студена няма абсолютно никаква мощност , глъхне и пука и е тотално спъната дори и на смукач. Странно че работи равномерно на място ,просто като решиш да тръгнеш е почти невъзможно да изминеш 5 метра. Когато е загряла до 90 градуса проблема не съществува и всичко е нормално.Към някакъв датчик мисля да се ориентирам, но не знам нито къде е , нито какъв е, а имам и още една същата алфа за части. Посъветвайте ме коя част да разменя да си оправя проблема. Мерси за съветите предварително
    Last edited by killuminati; d.m.y г., 14:51.
    Аlfa Romeo 146 1.4 T.Spark
    Аlfa Romeo 145 1.4 T.Spark

Здравей,колега пробвай с датчика,който е на термостата
    Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Пробвай да махнеш клемата на акум.батерия и след 4 мин я сложи пак и провери.. мисля ,че ще има ефект ако пак продължава задължително я закачи на диагностика и виж какво ще ти покаже като грешки провери и за данните на дебитомера дали параметрите са точно колкото трябва да са. Поздрави
      Алфа Ромео 156 1.6 (120 hp) Старата генерация

Comment

Имам същия проблем, намерил съм му цаката
        Като запаля колата изчаквам 15 20 секунди , Гася я и пак я паля. Отново дави но разликата е Огромна. много по добре е след второто палене.
        А за тоя проблем ми казаха че е фабричен, от компютъра. И няма начин за оправяне. Сменял съм ламда сонда, свещи елкони много... Никой нищо не откри.

Comment

Старата ми 145 беше същата и вариантите бяха 2: или чакам да стане 40,40+ градуса или като тебе след 30 секунди я гася и паля наново и е бомба
          Alfa 145 1.6 TS Ex
          Alfa 146 1.4 TS Ex

Comment

Alfa Romeo 145 Boxer 1.6 и при мен е така, обаче не мога да разбера защо !?!?
            AR 145 1,6 Boxer 96г. + простичка LPG уредба

Comment

Дебитомер...
              А най-добре диагностика в читав сервиз, избери си от форумните.
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

Диагностиката на "Козлодуй" в Сф бива ли я ?
                145 1.6 TS 1998 г.

Comment

Мойта го прави същото от години (поне 7 )
                  Просто се изчакваме сутрин да се разсъни и тя и тогава тръгвам
                  Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
                  sigpic

Comment

едни хора ме посъветваха да си прегледам бобините за пукнатини и разбира се всяка една имаше. запълних ги с поксипол, почистих всички гнезда по тях и сега има огромна разлика. съветвам ви да го направите

Comment

Първоначално публикувано от killuminati Покажи съобщение
                      едни хора ме посъветваха да си прегледам бобините за пукнатини и разбира се всяка една имаше. запълних ги с поксипол, почистих всички гнезда по тях и сега има огромна разлика. съветвам ви да го направите
                      А замери ли ги дали всички работят ?
                      Моята я имам от 5 годишна и така си прави сутрин. Докато не стигне около 40гр. придърпва, като и дам повече жега.
                      Като мина около 500м се оправя. При второ палене, няма проблем. Забелязал съм че когато зареждам 98 значително по- малко придърпва при първо палене ... да не кажа изобщо.
                      * и една загадка, която не сте споменали ... аз съм с ГИ, настроил съм си го лично да прехвърля на 25гр. Когато запали на бензин и след време се включи газовото, няма никакви проблеми, въпреки че не е загряла на 40гр и не е карана.
                      * Ако запаля сега в топлото +25-30гр в гаража аварийно, само за пробата и пак няма придърпване при потегляне
                      (- имам чувството, че като стой цяла вечер и все едно в тръбата за бензина навлиза въздух и има като въздушни джобове (това може и да е глупаво))
                      Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Този проблем го имах и аз но честно казано не знам как го реших , общо взето свалих горивната рейка , подмених о-пръстенчетата , също смених и гумените въздуховоди на всмукателния колектор и сега съм
                        Alfa 145 1.4/TS/1997'

Comment

Това е масов проблем при бензиновите Алфи. Ако има газ се задълбочава. Хубаво е сутрин да поработи без газ и после да се тръгне на малко по-високи обороти без да се превключва преждевременно на следваща предавка.
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от blizare_ Покажи съобщение
                            А за тоя проблем ми казаха че е фабричен, от компютъра. И няма начин за оправяне. Сменял съм ламда сонда, свещи елкони много... Никой нищо не откри.
                            Кой ти каза?
                            Не че нещо колеги, но и аз започвам да вярвам на това. При мен проблема съществува от 7 год. така я купих с оговорката, че е дебитомер. На първата диагностика (на Симеоновско шосе имаше прехвален диагностичен център на Бош) тогава, казаха, че е ламбда сонда. Смениха ми я с няква за 160 лв уш оригинална. Нямаше промяна. След година след като малко се влошиха нещата я закарах в АлексанърАуто пак за ламда сонда уш оригинална за 120 лв. Казаха, че и дебитомера е за смяна. Но ми обявиха неква адска цена около 480 лв. тогава отидох при Бобо и за 300 лв ми го смени, с рециклиран някъв, щот новия оригинален бил 600лв. Съгласих се. И до сега съм с него. Но старият не ми го върна. Проблема си остана. След това смених и свещи, и гарнитури - 2 пъти, кабелите бяха нови като я взех за това не съм ги сменял. От като съм в форума чета дали някой ще намери решение и за това питам. Кой ти каза? явно това е проблем при много хора някои твардят, че са го оправили. ОК. но ние неможем.
                            Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark 16V, 2000

Comment

При мен проблема беше най-силно изразен сутрин когато има слана. При положение ,че е сухо времето и е топло не съществува. Това именно ме наведе на мисълта ,че нещо може да е свързано с влагата. Както споменах по-горе , след поправка на бобините, смяна на кабели и смяна на бензина с 98 , проблема осезаемо намаля. Преди не можех да измина 5 метра без да пука и да се дави. Далеч съм от мисълта ,че ще го отстраня на 100% , но на този етап съм доволен.

Comment

Working...
                              X